Cinquena setmana 2018


Setmana del 23 al 27 de juliol

5ena SETMANA / treballs sensorials
Anirem a llocs tranquils.
Caminar.
Escultures efímeres amb materials trobats.

Durant aquesta setmana treballarem un dels sentits més especials, l’olfacte mou sentiments , imatges i sons dins del nostre cap. Amb els ull tancats i en silenci, els olors del nostre entorn agafen un protagonisme potent.

De vegades estem tan atents al què veiem i al què escoltem, que se’ns oblida que tenim nas i que les olors i els perfums també poden viatjar per l’espai com la llum i el so. Fins i tot ens poden explicar històries. Les olors sempre ens fan recordar: persones, llocs, aventures …

Hi han olors foscos i olors clar, com pot ser que el nostre cap vegi colors amb les olors?

L’activació d’un sentit estimula l’activació d’un altre

Aquest fenomen, és real i s’anomena  sinestèsia és una condició neurològica en la qual els sentits es combinen de forma poc corrent, aquesta condició comporta una assimilació conjunta  o interferència  de diversos tipus de sensacions de diferents sentits en un mateix acte.

UN LLOC, UNA OLOR

Cada lloc té la seva olor. Una olor que fins i tot amb els ulls tancats podríem endevinar on som. L’olor d’un lloc està fet de diferents olors que s’ajunten i com si fos una música, composen una simfonia, una aroma.

  • Identificar un lloc i una olor.
  • Una música i un aroma.

EL PERFUM DE LA NATURA

Humm!! Les olors de la Naturalesa són meravellosos i semblen no acabar-se mai. Quantes plantes i flors hi ha? I cadascuna amb la seva olor. La terra té olors diferents segons el clima i l’estació de l’any. L’aigua que no fa olor, quan cau a terra en forma de pluja fa una olor molt especial, com un perfum. El mar, la platja, els rius, les coves ..

 

 

el primer dia hem anat a la cova que han fet i descobert en Pol i l’Eloi , un lloc ple de racons  amb l’olor humida del torrent i les pedres, el silenci de l’aigua que ha deixat pas a les plantes i s’amaga sota la terra ens fa escoltar el vol de molts insectes que van directes a l’hort.

 

L’hort està ple d’olors i hem aprofitat per regar una mica!!!

 

Seguint el so de les abelles hem començat el nostre caminar. En silenci anem  a prop de les casetes d’abelles de l’apicultor.

 

no hem de fer soroll, anem lentament per no molestar a les treballadores de la mel.

En aquest caminar trobem coses ben divertides i sorprenents !!!

IMG_20180723_094804

qui s’ha deixat una sabata?

També hem descobert un lloc ben diferent al mig del bosc, un lloc que ens genera dubtes i decidim fer una intervenció !!!

 

Què amaga aquesta tanca ? L’interrogant fet amb herbes  reclama una reflexió !!!!

ESTIMATS, AMICS I CONEGUTS

Cada persona té la seva pròpia olor, com si fos una empremta única i irrepetible. Quan donem una abraçada, un petó, la mà … sense adonar-nos reconeixem a les altres persones i molt especialment als nostres coneguts i familiars: els amics, la mestra, els germans i avis, el pare, la mare i … aquell veí que sempre ens creuem a l’escala de casa o a l’ascensor.

 http://www.super3.cat/unamadecontes/web/blog/blog/262

 

Finalitza la cinquena setmana i tot aquest itinerari del sileci l’hem integrat en un quadern desplegable artístic, cada alumne ha fet la seva versió, també hem fet una capseta amb els objectes trobats que més ens han agradat.

Gran estiu del 2018 !!!!!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s